Nappali festés

A nappali bizonyosan az a helyiség ahol a legtöbb időt töltjük együtt családunkkal. Így mind az építészeti megoldások, mind a bútorok, anyagok, és színek kiválasztása ezt a célt kell szolgálja. Nincs ez másként a szobafestés szempontjából sem. A gondosan és nagy türelemmel kiválasztott színek mellett, tökéletes előkészítésre és hibátlan minőségű festésre van szükség.

Ha a festés mellett döntünk akkor a választott szín inkább legyen megnyugtató és pihentető, mint túlhangsúlyozott vagy vibráló. Viszonylag gyakori színválasztási elv, amikor a meglévő bútorok vagy burkolatok színeiből készül a festés. Bár ez egy alapvetően jónak tűnő elképzelés, mégsem feltétlenül javasoljuk, mert a végeredmény akár kicsit unalmas és egyhangú is lehet.A tapétázás sokkal látványosabb, ám a lakás stílusát igen erősen befolyásoló megoldás. Leírhatatlanul nagy szín, stílus és anyagválasztékban készülnek tapéták. Tapéta vásárlásnál nagyon fontos, hogy lehetőségeinkhez képest a legjobb minőségű tapétát vásároljuk. Ez azért lényeges, mert még a festést, ha szükségét érezzük gyakrabban változtathatjuk, addig a tapétázás jóval hosszabb időre szól. A stílus, szín, minta választás tekintetében szinte lehetetlen praktikus tanácsot adni, ám az a gyakorlati tapasztalatunk, hogy a természetes dolgokat „élethűen” utánzó tapéták / téglafal, terméskő,zsákvászon, fa mintásak/ számítanak a legkevésbé szerencsés választásnak.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jolkifestelek.blog.hu/api/trackback/id/tr841858829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása