interaktívapa 2011.09.14. 10:21

Festés Árak

Belső diszperziós festés: új, vakolt felületre 900 Ft/m2, régi, leromlott felületre 1200 Ft/m2, gipszkarton felületre 900 Ft/m2, meszelés 3 rétegű 800 Ft/m2, tisztasági festés 550 Ft/m2.
Külső festések ára sem sokban különbözik a beltéritől, itt inkább a hozzáadódó anyagköltség emeli az árat. Külső homlokzat festése 900 Ft/m2+festék, betonfelület festése 700 Ft/ m2+festék, betonlábazat akril festése 400 Ft/ m2+festék.
A műveleti árban benne foglaltatik a régi festék vagy tapéta eltávolítása, bontás, amennyiben szükséges; vakolatjavítás, mélyalapozás. Ezután egy vagy két rétegben glettelés, csiszolás festés ,majd a foltglettelés, csiszolás és második réteg következik. Az ár tartalmazza a glettanyag, a falfixáló mélyalapozó és a csiszolópapír költségét, valamint - ahol külön nem szerepel - a diszperziós fehér falfesték árát.

Komplett lakásfelújítás : 06 30 336 97 77

Web: laurart.uw.hu

interaktívapa 2010.04.07. 15:20

Nagyobb hatás.

Szeretné lakását nagyobbnak érezni? Esetleg ráférne egy kis felújítás, hogy újra fehéren ragyogjanak a falak? A nappalink, legyen bármekkora, sohasem elég nagy. Néhány választófal eltűntetésével csodákat művelhetünk. Ám mielőtt lebontanánk a lakást, vagy nagyobb átalakításba kezdenénk, fessük fehérre a falakat! A fehér falfesték használatát nem korlátozza otthonunk belső terének kialakítása. Egy megfelelő arányokkal, hatalmas ablakokkal rendelkező lakásban is csodálatosan mutat a fehér falfesték. A kisebb helységekben pedig a fehér a lehető legtökéletesebb arra, hogy a rendelkezésre álló fényt a legjobban kihasználjuk. Kis fürdőszobában például, megkétszerezhetjük vele a teret.
Nincs olyan enteriőr, amelyben ne mutatna jól. A fehér népszerű szín, amely sosem lesz divatjamúlt. Minimál stílusú berendezések mellé pedig kifejezetten ajánlott. A fehér falhoz megfelelő gondossággal kiválasztott kiegészítők eleganciát nyújtanak. Ugyanúgy illik egy modern stílusú lakásba, mint egy klasszikus, antik búrotokkal berendezett otthonba.

interaktívapa 2010.04.07. 15:07

Festés.Mikor?

Otthonunkat ugyan bármelyik évszakban kifesthetjük, ám erre a feladatra a nyári időszak a legideálisabb. A meleg miatt hamarabb száradnak a falak, és az ilyen munkával járó felfordulást is könnyebb elviselni. Aki persze teheti, mesterre bízza a munkát, ám ehhez jó előre le kell kötni az időpontot. A szobafestőknek ugyanis ilyenkor csőstől zúdul a nyakukba a sok megbízás, és nem biztos, hogy számunkra lesz szabad kapacitásuk.

Lazurart.uw.hu

 

interaktívapa 2010.04.07. 15:00

Festés árak

 

Belső diszperziós festés: új, vakolt felületre 900 Ft/m2, régi, leromlott felületre 1200 Ft/m2, gipszkarton felületre 900 Ft/m2, meszelés 3 rétegű 800 Ft/m2, tisztasági festés 550 Ft/m2.
Külső festések ára sem sokban különbözik a beltéritől, itt inkább a hozzáadódó anyagköltség emeli az árat. Külső homlokzat festése 900 Ft/m2+festék, betonfelület festése 700 Ft/ m2+festék, betonlábazat akril festése 400 Ft/ m2+festék.
A műveleti árban benne foglaltatik a régi festék vagy tapéta eltávolítása, bontás, amennyiben szükséges; vakolatjavítás, mélyalapozás. Ezután egy vagy két rétegben glettelés, csiszolás festés ,majd a foltglettelés, csiszolás és második réteg következik. Az ár tartalmazza a glettanyag, a falfixáló mélyalapozó és a csiszolópapír költségét, valamint - ahol külön nem szerepel - a diszperziós fehér falfesték árát.

Komplett lakásfelújítás : 06 30 336 97 77

Web: laurart.uw.hu

 

A harmonikus környezet megteremtéséhez egy adott térben általában három-négy színt használunk föl. A nagy felületek - padló, fal, mennyezet - a legmeghatározóbbak. Ezek színének eldöntésénél - a színkedvelésen túl - a szoba arányai nagyon fontosak, hiszen a színeknek térformáló szerepük is van.

 • Ha sötét a padló, oldalra és felfelé is tágítja a teret.
 • Színes padló és mennyezet esetén a szoba alacsonyabbnak és szélesebbnek látszik.
 • Ha a hátsó fal sötét, a szoba oldalirányban tágul.
 • Erős színű hátsó fal és mennyezet esetén a szoba rövidebbnek tűnik.
 • Sötét oldalfalak és padló esetén a szoba hosszabbnak látszik.
 • A színes hátsó fal a bútorok kiemelésére alkalmas.
 • Két színes oldalfal esetén keskenyebbnek érzékeljük a teret.
 • Ha minden felület egyforma színű, zárt teret érzékelünk.
 • Sötét oldalfal és mennyezet esetén a tér a hátsó fal irányában hosszabbnak tűnik.
 • Világos padló és mennyezet esetén magasabbnak tűnik a helyiség.
 • Ha a padló világosabb a többi felületnél, a szoba barlangszerűvé válik.
 • Ha a teljes helyiséget sötétre festjük, zárt és nyomasztó érzést kelt.
 • Függőleges csíkozású tapéta vagy festés magasítja a teret, a vízszintes pedig hosszabbnak láttatja azt.
 • Az apró minta semleges hatású, míg a nagyléptékű mintázat - különösen intenzív árnyalatokban - kisebbnek érzékelteti a teret.

Színek hangulati értékei

 

 

 

 

 

 

 

Az optikai hatásokon túl befolyásolja a színválasztást a berendezési tárgyak nagysága és elhelyezkedése is. Sokkal több figyelmet kellene fordítanunk a színek élettani hatásaira is, melyek bizonyítottak. Érdemes a szubjektív színkedvelésen túl ezek objektív hatásával is megismerkedni.

 

 

 

 

Milyen lehetőségeink vannak?

 • a festést és a tapétázást egymás mellett is alkalmazhatjuk, a kiemelt falat a szoba fókuszpontjában tapétázhatjuk, a többi felületet festhetjük;
 • a festett falfelület alapszínét díszíthetjük márványozással, gyöngyházfestéssel, sablonmintázással vagy színes domborszegélyekkel;
 • kontrasztos vagy a harmóniasorba tartozó színeket együttesen is alkalmazhatunk, falfülkék, lábazatok, beugrók színezésére;
 • stílbútorokkal vagy eredeti történelmi bútorokkal berendezett szobában az adott korra és helyre jellemző festékszíneket kell megkeresni;

A színekkel egyensúlyt teremthetünk, kiemelhetünk berendezési tárgyakat, számtalan hangulatot hozhatunk létre. A színválasztás izgalmas, jó mulatság, de nehéz feladat is egyben. Ha valaki nem elég biztos a dolgában vagy csak bátortalan, kérjen szakembertől segítséget!

 

 

Mészfestés

Az összes ismert falfestési eljárás között ez az egyetlen, ahol a kötőanyag és maga a festék azonos anyag, és ez a mész. Természetes alapanyag, amelynek tisztán oltott és érlelt változatát évszázadok óta használják. Kiváló páraáteresztő képességű, oldószermentes, vízzel hígítható. Hátránya, hogy már vékony rétegben is repedésre hajlamos. Újonnan vakolt, még nem tökéletesen megkötött falfelületeken és vályogházakon is jól érvényesül. Gipsz vakolatra azonban nem ajánlatos használni, mert nedvszívó hatása miatt foltos lehet a felület.
Újabban minőségileg javított, gyárilag előállított, felhasználásra kész változatai is beszerezhetőek, amelyek már nem hajlamosak a repedésre. Bár az alapszín hófehér, halvány árnyalatokra színezhető, s hengerelt mintázatok felhordására is alkalmas. Fertőtlenítő, egészségmegóvó hatása közismert. Általában mész-cement vakolatokra, vagy mészfestésű falak felújításakor használatos. Különösen fürdőszobák, konyhák festésénél, továbbá új épületek első-, illetve tájjellegű házak festéséhez előnyös. Manapság már kizárólag a nagyobb festékgyártók által készített, készre kevert minőségi mészfestékek használata ajánlott. A kész festéket korongecsettel, vagy széles, ún. födémkefével lehet felhordani a falra.

Diszperziós festések

A hagyományos és alapkivitelben olcsó enyves falfestést ez a korszerű alapanyagokat igénylő festési eljárás váltotta fel. A festési munkát jelentősen meggyorsították a különféle anyagú- és méretű szálas anyag huzattal ellátott festőhengerek is. Ez a festékféleség jó fedőképességű, a hengerekkel pedig ideálisan vékony rétegben lehet a megfelelően előkészített falra felhordani.
A tökéletes, foltmentes színfedéshez legalább két réteg szükséges. Kivételek ez alól a kimondottan egy rétegben is tökéletes fedést adó diszperziós falfestékek. A diszperziós festékek színtartóssága kiváló, dörzsállóak, a minőségi termékek lemoshatók (ez azonban nehezen megoldható). A speciális diszperziós festékek gőz, továbbá magasabb hőmérséklet mellett is tartósak. Feltétlenül száraz, és megfelelően előkészített sima felületet igényelnek. Kiválóan színezhetők, a gyárilag színezettek önmagukkal, vagy színező paszták bekeverésével további módosításra is alkalmasak. Esetenként azonban csak a gyárilag adott színezékekkel kompatíbilisak.
A nagyobb festékkereskedésekben színminták alapján keverő gépen színhelyesen kikeverve is beszerezhetők az egyes gyártmányú diszperziós festékek. Ezek garantáltan foltmentesek, és bármikor színazonosan reprodukálhatók. E termékekre is igaz, hogy a minőséget - ami esetükben fokozott ellenálló képességet, színtartósságot jelent - meg kell fizetni. Az olcsóbbak csak alig moshatók, és hamar el is színeződnek. Páradús helyiségekbe nem ajánlott a használatuk, mert a nedvesség miatt könnyen gombásodnak. Ezt gombaölő adalékot tartalmazó festékkel lehet kivédeni.
A diszperziós festékek igen sokoldalúan felhasználhatók, könnyű velük különféle felületkialakításokat képezni a falon. Színátmeneteket, bordűröket - kreatív mintázó hengereket, sablonokat használva - a legkülönfélébb faldekorációkra is képesek. Az olyan divatos fűrészporos tapéták átvonására is e festékek a legalkalmasabbak, de beszerezhetők fűrészporos adalékot, vagy eltérő színű pigmentszemcséket tartalmazó diszperziós falfesték is.
Speciális változatai a fallazúrok, amelyeket strukturált alapfelület mintázására, pl. visszatörléssel lehet alkalmazni. Speciális mintázó eszközöket használva szokatlan mintázatú, antikolt hatású falfelületek kialakítására is alkalmasak. Felhordásukhoz leginkább a különféle festőhengereket célszerű használni. Különféle fazonokban, különféle szál- és palásthosszban szerezhetők be. A rövidebb szálhosszúak kevesebb, a hosszú szálú hengerek több festéket vesznek fel, ami gyorsítja a munkát, de nehezebb a kezelésük. Teleszkópos tolónyélre erősítve feleslegessé teszik a fárasztó létrázást. A sarkok kifestéséhez kis átmérőjű radiátor hengereket célszerű használni széles ecset helyett. Minden használat végén azonnal bő vízben kimosandók, hogy másnap is használatra készek legyenek.

 

 

 

Latex festés

Ezek - a nevük alapján - nem gumi, hanem valójában diszperziós festékek, amelyek azonban polimerizált lakk nyersanyagú kötőanyaggal készülnek. Viszonylag kis viszkozitásuk mellett nagy a pigment tartalmuk. Vízben oldható festékek, amelyek bármely anyagra kézzel, ecsettel, hengerrel továbbá szórópisztollyal is könnyen felhordhatók. Ez a festési módszer gyorsan száradó, jól fedő és igen ellenálló, sav és lúgálló bevonatot biztosít a falon. Legtöbbször anyagukban mintázott üvegszövet-, vlies-, és lábazattapéták festésére használják, de képzett szakember különleges hatású bevonatokat is képes az ilyen festékekkel kialakítani.
Bevonatuk vékony és erős, emellett rugalmas festékfilmet képez a strukturált felületeken. Előnye, hogy sokkal többször átfesthető, mint a hagyományos értelembe vett diszperziós festékek. Belső díszítőelemek, mint pl. stukkók, rozetták, díszlécek bevonására is ezt használják. Még a polisztirolból készültek átvonására is ez a festék a legalkalmasabb, mert több rétegben alkalmazva sem tölti fel a mintázatok mélyedéseit. A modern díszítőfestésekhez is ezt használják, mert nagyon változatosan alkalmazható, különféle adalékanyagokkal bekeverve különleges szín- és struktúrahatások is megvalósítható vele, feltéve, hogy használójának megvan az ehhez szükséges szakismerete és kézügyessége.
A latex festékeket matt-, selyem-, és fényes változatban, különféle színekben gyártják. A mélyebb színezésű falak, mint pl. a királykék, vörös, vagy a harsányan élénk színek csak ezzel a festékkel érhetők el. Különleges fényhatásai miatt damaszt és selyem hatású falfestések kialakítására is csak ezek a festékféleségek alkalmasak, de csak megfelelő szekértelemmel és gyakorlattal lehet velük impozáns hatást elérni a különleges díszítőfestéseknél.

 

A hálók színtervezésénél az a nagyszerű, hogy sokféle hangulatban gondolkodhatunk,lehet derűs, életteli vagy lágy, pihentető, esetleg izgalmas, vibráló.
Bármilyen szín vagy hangulat mellett is döntünk, fontos, hogy ez illeszkedjen a lakás stílusához, függetlenül attól, hogy a háló egy önálló, szeparált helyiség.

A hálószoba a lakás legszemélyesebb zuga. Érdemes tehát úgy megtervezni a színeket, hogy jólessen benne lefeküdni és felébredni. A pasztell színek festésével még a gyenge téli napsütés is erőteljesebbé tehető. A hideg színekkel inkább hűvössé, és nyugodttá varázsolhatjuk a szobát.  Az a személyes véleményünk, hogy a lágy, de sötétebb árnyalatok, mint a terrakotta, sötétebb kapucsínó szín, burgundi vörös, szolgálják igazán a háló valódi funkcióját: a pihenést.

Általában a hálószobák falai a legalkalmasabbak merészebb tapéták használatára, hiszen kellően nagy felületűek, ezért itt érvényesülnek igazán a különleges design tapéták. Nem feltétlenül kell valamennyi falat tapétáznunk. Nagyon stílusos, ha csak egy falra kerül ilyen tapéta. Érdemes az ágy mögötti, vagy az ággyal szemközti falat választani.

interaktívapa 2010.03.22. 11:13

Gyerekszoba

Hosszú évtizedeken keresztül nem is nagyon merült fel a kérdés, hogy milyen színű legyen a gyerekszoba festése, hiszen ez automatikusan eldőlt már a baba születésének pillanatában, a fiú-kék, kislány-rózsaszín. Aztán a merészebbek már becsempésztek egy-egy bordűrt ezek  mellé, de a megszokott színek maradtak. Jó néhány évvel ezelőtt már színesedtek a szobák, sőt talán túlságosan is. Mindenféle rikító, időnként nem túl ízléses színeket is kineveztek gyerek színnek, szemkápráztató látványt teremtve ezzel.A szoba attól még nem feltétlenül gyerekes, hogy harsány és hivalkodó színekben pompázik.

 

interaktívapa 2010.03.22. 11:06

Nappali festés

 Nappali festés

A nappali bizonyosan az a helyiség ahol a legtöbb időt töltjük együtt családunkkal. Így mind az építészeti megoldások, mind a bútorok, anyagok, és színek kiválasztása ezt a célt kell szolgálja. Nincs ez másként a szobafestés szempontjából sem. A gondosan és nagy türelemmel kiválasztott színek mellett, tökéletes előkészítésre és hibátlan minőségű festésre van szükség.

Ha a festés mellett döntünk akkor a választott szín inkább legyen megnyugtató és pihentető, mint túlhangsúlyozott vagy vibráló. Viszonylag gyakori színválasztási elv, amikor a meglévő bútorok vagy burkolatok színeiből készül a festés. Bár ez egy alapvetően jónak tűnő elképzelés, mégsem feltétlenül javasoljuk, mert a végeredmény akár kicsit unalmas és egyhangú is lehet.A tapétázás sokkal látványosabb, ám a lakás stílusát igen erősen befolyásoló megoldás. Leírhatatlanul nagy szín, stílus és anyagválasztékban készülnek tapéták. Tapéta vásárlásnál nagyon fontos, hogy lehetőségeinkhez képest a legjobb minőségű tapétát vásároljuk. Ez azért lényeges, mert még a festést, ha szükségét érezzük gyakrabban változtathatjuk, addig a tapétázás jóval hosszabb időre szól. A stílus, szín, minta választás tekintetében szinte lehetetlen praktikus tanácsot adni, ám az a gyakorlati tapasztalatunk, hogy a természetes dolgokat „élethűen” utánzó tapéták / téglafal, terméskő,zsákvászon, fa mintásak/ számítanak a legkevésbé szerencsés választásnak.

 

 

interaktívapa 2010.03.22. 10:58

Profi Festők

 

Vállaljuk lakások,üzletek, irodák átépítését, felújítását, festését,mázolását,gipszkarton szerelést. Épületek hõszigetelését, homlokzatok felújítását,renoválását
Térkövezést,kisebb kõmûves munkát.

A lakásbelsõ legnépszerûbb díszítõeszköze a festés és a tapétázás. Nagy elõnyük, hogy az egyszerû alapanyagokból korlátlan számú variációt hozhatunk létre. Követhetjük a divatot, és ugyanakkor megvalósíthatjuk a saját elképzeléseinket is.

Telefon: 06 30 336 97 77

http://Lazurart.uw.hu

 

 

 

A radiátorok a leggyakoribb fémfelületek a lakásban.Festhetjük őket a szoba többi színéhez hasonló,vagy azokkal kontrasztos színűre is.Mivel a modern radiátorokat festve hozzák forgalomba,nem túl bonyolult feladat átfesteni másik színnel.

1.Finom szemcsélyű csiszolópapírral enyhén átcsiszóljuk.

2.csak kihült radiátoron dolgozzunk.Vigyük fel a festékréteget.

interaktívapa 2010.03.17. 09:23

Fémek alapozása

Réz: az alap és fedőfesték réteget felvihetjük közvetlenül,a lecsiszolt,megtisztított felületre.

Vas-acél: a vastartalmú fémek hajlamosak a korrózióra.A felületről el kell távolítani minden tapadó-és oxidszennyeződést,a megfelelő rozsdagátló alapozóval kezeljük a felületet mielőtt további festékrétegek kerülnének rá.

Alumínium: alapozó+fedőfesték,csiszolás,tisztítás után.

Repedések általában faelemek és a fal találkozásánál keletkeznek-például ajtólap vagy az ajtótokok elemeinek találkozásánál.Minden esetben rugalmas tömítőre van szükség,amely követni tudja a kisebb mozgásokat.A rugalmas tömítés,más néven acryl tubusos kiszerelésben kapható.felhasználásnál használjunk kinyomópisztolyt.

Használat: Vágjuk le a tubus csőrét,a nyílás akkora legyen,hogy vékony csíkot húzhassunk vele.Egyenletesen adagolva húzzuk a csatlakozás mentén.A még nedves tömítőn húzzuk végig a megnedvesített ujjunkat,hogy sima könnyen festhető felületet kapjunk

interaktívapa 2010.02.25. 21:17

Hengerek : Ma már nagyon sokféle méretű és anyagú henger kapható.Ezek mindegyikével hatékonyan és egyenletesen lehet a festéket felhordani.Általában falfelületek és mennyezetek festésére használjuk,de a kisebb hengerek fa,fém felületekre is használható.A nagyméretű hengerrel hamar végzünk a felülettel.a henger szőrzetét aszerint válasszuk,hogy mennyire texturált festékfelületet szeretnénk kialakítani.a hengert mindig egyenletesen itassuk át a festékkel.A nehezen hozzáférhető helyeken(radiátor mögött),használjunk kis hengert és ecsetet.Mennyezeten ill nagy magasságban hosszabbító nyél segítségével festhetünk.

Gyakori,hogy a saját kezű felújításnál,a megfelelő festési módszerre, általában nem fordítanak elég figyelmet,ami gyakran hibák forrása lehet.ezeket aztán később nehéz kijavítani.Ha jól előkészülünk,a festés élvezetes lehet,feltéve ha megfelelő technikát alkalmazzuk.a korszerű eszközök megkönnyítik a munkát.A festéket sokféleképpen lehet felhordani,ezért nagyon fontos hogy kiválasszuk az adott felülethez a megfelelő módszert.

interaktívapa 2010.02.22. 14:49

Tapéta fajták

Festhető tapéták.(rengeteg ilyen jellegű tapéta van forgalomba)

Fűrészporos tapéta(erfurt,rauhfaser),egyszerűen felragasztható,többször átfesthető.

Makulatúra(aljzat tapéta).Tapéták illesztése alá kell rakni,manapság folyékony formában leegyszerűsíti a munkát.

vinil tapéta,kedvelt tapéta fajta,mert a lakás bármely helyiségében jól alkalmazható,könnyen tisztítható. A tapéta vinil klorid műgyanta fedőréteg vastagságától függ,hogy menyire teherbíró,kopásálló,illetve mosható.

Selyem - vászon tapéta.Ezek a fajtát szakembert igényelnek.Speciális ragasztó szükségeltetik(a gyártó utasítását követni kell).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Üvegszövet tapéta.

 • Dekoratív megjelenés
 • Repedezett fal megerősítése
 • Könnyű a felragasztása
 • Nem zsugorodik
 • Nedvesség álló
 • Égés késleltető hatású
 • Tartósabb, mint a festett fal

 

 

Tapétázás

 

Fűrészporos tapétával 1100 Ft/m2, könnyű papírtapétával 1100 Ft/ m2+tapéta, mintás tapétával 1100 Ft/m2+tapéta, üvegszálas tapétával 1500 Ft/ m2+tapéta
Komplett műveleti sorrend: régi festék vagy tapéta eltávolítása, mélyalapozó beeresztése, glettelés, makulatúra (aljzattapéta)  vagy folyékony makulatúra felrakása, tapéta felrakása, fűrészporos tapéta esetén kétszeri festés. Az összköltségbe minden anyagköltség benne foglaltatik a fűrészporos tapéta is, a többi pluszban jelölve.

Nagy Krisztián : 06 30 336 97 77

 

 

interaktívapa 2010.02.22. 13:28

Festékfajták

Nem elég ha megtaláljuk a megfelelő színeket és mintákat,ismernünk kell az anyagok összetételét,hogy eldönthessük,melyik felületen melyiket alkalmazzuk.Néhány tapétát például felragasztás előtt elő kell készíteni,az egyes festékek pedig csak meghatározott felületeken használható

A festékek nagy része két alapvető csoportba tartozik.Vannak hagyományos olaj vagy oldószer bázisú festékek és vannak vízben oldódó akrilbázisú festékek.az oldószeres festékek később száradnak,és a szaguk is kellemetlen.A műgyanta diszperziós akrilfestékek gyorsabban száradnak.vannak dörzsölhető,mosható változatuk is.

Fessen ki egy helyiséget: kattintson a képre!

interaktívapa 2010.02.22. 13:13

Festés árak

 

Festés

 

Belső diszperziós festés: új, vakolt felületre 900 Ft/m2, régi, leromlott felületre 1200 Ft/m2, gipszkarton felületre 900 Ft/m2, meszelés 3 rétegű 800 Ft/m2, tisztasági festés 550 Ft/m2.
Külső festések ára sem sokban különbözik a beltéritől, itt inkább a hozzáadódó anyagköltség emeli az árat. Külső homlokzat festése 800 Ft/m2+festék, betonfelület festése 700 Ft/m2+festék, betonlábazat akril festése 400 Ft/m2+festék.
A műveleti árban benne foglaltatik a régi festék vagy tapéta eltávolítása, bontás, amennyiben szükséges; vakolatjavítás, mélyalapozás. Ezután egy vagy két rétegben glettelés, csiszolás festés ,majd a foltglettelés, csiszolás és második réteg következik. Az ár tartalmazza a glettanyag, a falfixáló mélyalapozó és a csiszolópapír költségét, valamint - ahol külön nem szerepel - a diszperziós fehér falfesték árát.

Komplett lakásfelújítás : 06 30 336 97 77

Web: lazurart.uw.hu

 

interaktívapa 2010.02.22. 13:00

A felújításnak csak akkor álljunk neki, ha minden szükséges eszköz a rendelkezésünkre áll, hiszen kapkodáshoz vezethet ha munka közben akarunk még ezt-azt beszerezni.

 

interaktívapa 2010.02.22. 12:57

A szerszámok

Mindez azonban nem elég a jó minőségű munkához, megfelelő szerszámokra is szükség lesz: a falfelület előkészítéséhez acélspatulákra, glettsimító lapra/vasra, szükség esetén keverőedényre, valamint a sima falfelület eléréséhez csiszolópapírra. Nélkülözhetetlen a megfelelő festőhenger (teddy-henger) lehúzóráccsal, esetleg ecsetkészlet, valamint néhány vödör, főleg, ha a festéket hígítani, színezni kell. A mennyezet eléréséhez szükségünk lehet egy megfelelő méretű létrára is, de ha nem túl nagy a belmagasság, teleszkópos nyélre erősített festőhengerrel helyettesíthetjük. vagy kérjük szakember segítségét

Festés-Mázolás-Tapétázás : 06 30 336 97 77

 

A jó minőségű munka előfeltétele,hogy sima,sík legyen a festék vagy tapéta fogadófelülete.A fal egyenetlenségeit,az új felületképzés jobban kihangsúlyozza.A régi laza pergő festéket le kell kaparni.Ne feledjük ha tapétázott falról van szó, a régi tapétát el kell távolítani (melegvizes áztatással),mielőtt belekezdenénk.A régi tapétát sok esetben nehezebb eltávolítani,mint az újat felragasztani.A tapéta eltávolítása után elöjönnek a felület esetleges hibái,ezt álltalában glettelni kell a megfelelö alap eléréséhez.Ha komolyabb sérülések vannak a falon azt inkább bizzuk szakemberre (pl:vakolás,glettelés).A vakolás glettelés profiknak való munka.A gletteléshez szükséges anyag mennyiségét nehezebb kiszámolni, hiszen nem mindegy, hogy mekkora volumenű javításra szorulnak a falak, a mennyezet. Ha csak kisebb repedések, felületi hibák vannak, jóval kevesebb glettanyagra van szükség, mintha az egész felületet át kell simítani a gurítható falminőség eléréséhez.

 

interaktívapa 2010.02.22. 12:25

Elökészítés

A felújítási munkálatok első lépése az adott helyiség elökészitése.Fontos hogy legyen elég helyünk a munkához.A jól előkészitett helyiséggel sokkal gyorsabban elkészülünk.A lehető legtöbb bútort vigyük ki,a legnehezebb darabokat toljuk a szoba közepére,és takarjuk le fóliával.A falfelületek mellet semmi ne maradjon.A padló letakarásához jó minőségű takarófóliát használjunk,az olcsók kiszakadhatnak, és a lecsöppent festék átfolyhat.

 

Szakember ajánló : Nagy Krisztián 06 30 336 97 77

 

interaktívapa 2010.02.22. 12:07

Vörös:
növeli a testhőmérsékletet, ösztönzi a vérkeringést, segíti az adrenalin képzést, csökkenti a fáradtság érzését, krónikus betegségeket old fel, vérszegénység, vastagbélgyulladás, krónikus megfázás (arcüreggyulladás), ízületi-gyulladás, depresszió esetén alkalmazható, túlzott mértékben agressziót, türelmetlenséget okozhat,  növeli a pulzusszámot, a szívverést és a vérnyomást, helyrebillenti legyöngült szervezetünket.
 
Narancssárga:
ösztönző hatású, emésztési zavarokra hat, depresszió ellen javallott, erősíti az immunrendszert  kedvezően befolyásolja a lép, vese, epe működését, jótékonyan hat az ivarmirigyekre és a nemi működését,  erősíti a méhet
 
Sárga:
az emésztési folyamatokat irányítja, erősíti a gyomrot, de túlzott alkalmazása hányingert okozhat, a májra, az idegrendszerre, a bőrre is kedvezően hat
 
Zöld:
harmóniateremtő és roboráló hatású, szívbetegségek,  megfázások fejfájások, szembetegségek, fekélyek, érrendszeri megbetegedések esetén, valamint az idegrendszer harmonizálására javallott
 
Világoskék:
összehúzó, fertőtlenítő, hűtő hatású,  magas vérnyomás, gyulladások, fertőzések, pajzsmirigy és torok betegségek, hörghurut és tüdőbetegségek,  égések, csípések, magas láz ellen hatásos, alkalmas a szemölcsök visszaszorítására
 
Sötétkék:
 intenzívebb összehúzó, fertőtlenítő, hűtő hatás, az érzékszervekre hat nagyon jótékonyan (orr, fül, szem), görcsoldó hatású, altató, fájdalomcsillapító, idegrendszeri zavarokra, asztmára, gyomortisztításra javallott,
 
Lila:
nyugtatja, harmonizálja az idegrendszert, fejfájásra, nyirokkeringési, hormonális problémákra, rosszindulatú daganatok esetén alkalmazható,


Rózsaszín:
belső feszültségek, védettség iránti vágy, kimerültség, az önértékelés, önszeretet hiánya esetén javallott. Megnyitja az utat az érzelmekhez, melegséget közvetít, támogatja önszeretetünket. Segít, hogy megszabadulhassunk belső görcseinktől és a túlzott kötelezettségektől.